Sådan kan du nyde vinteren

Det er blevet koldt i Danmark, og dagene føles mørke og kolde. Der er mange, der kan mærke, at deres humør bliver påvirket af vinteren, og at man generelt er mere træt. Men hverdagen stopper ikke, bare fordi det er blevet koldere, og mennesker går ikke i hi; derfor må du selv finder måder, hvorpå vinteren kan blive god.

Skru op for hyggen

Hvis der er noget, vi danskere kan finde ud af, så er det at hygge os. Hygge er noget, vi har skabt for at modarbejde vinterens mørke kulde. Hygge er nemlig varmt og lyst; det er stearinlys, det er friskbagt brød, det er varm kakao, det er godt selskab, og det er hjemmestrikkede huer, vanter og halstørklæder. Hygge er en rigtig dejlig ting at dyrke, når det bliver koldt, og hyggen bliver kun forstærket af kontrasten til vinteren. Det kan for eksempel være at tage en dag, hvor man går tur i gågaden under julelys og bagefter besøger en bager Kolding, i Roskilde, i Svendborg eller hvor end, man befinder sig.

Pas på dig selv

Hvis du føler, at vinteren påvirker dig og din hverdag meget negativt, er der hjælp at hente. Der er nemlig andre løsninger end hygge, der kan gøre dit vinterhalvår bedre. Det, der har den største effekt på de fleste, er manglen på sol og lys. Det kan man kæmpe imod ved at bruge stærkt lys til at vække hjernen. Hjernen bliver nemlig automatisk træt, når det er mørkt, så med mere lys kan du holde din hjerne frisk.

Andre oplever også D vitaminmangel om vinteren grundet manglende sollys, og det er noget, du kan købe i flere supermarkeder og på apoteker. Det er eventuelt også noget, du kan snakke med din læge om, da det kan gøre en stor forskel, så du kan få en bedre vinter.

0 comments on “Sådan kan du nyde vinterenAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *